Politiek pragmatisme

Chesterton.nu

“Als je nog jong bent heb je zulke abstracte idealen en dergelijke luchtkastelen, maar op middelbare leeftijd verdwijnen ze als sneeuw voor de zon, en kom je uit bij een geloof in pragmatische politiek, je weet wat je hebt en doet het met de wereld zoals ze is.’ (…) Welnu, ik heb mijn idealen allerminst verloren; mijn geloof in de fundamenten is precies wat het geweest is. Wat ik ben kwijtgeraakt is mijn oude, kinderlijke geloof in pragmatische politiek.”

G.K. Chesterton

Bij het ouder worden verliezen, aldus Chesterton, veel mensen hun idealisme en zetten daar een politiek pragmatisme voor in de plaats. Dat is ‘realistischer’, zo zeggen ze dan. ‘De jeugdige idealen verdwijnen nog wel’. Maar ik kan me vinden in de woorden van Chesterton en heb mijn geloof in politiek pragmatisme juist verloren. Ik wil het ideaal blijven najagen. Liever visionair dan technocraat.

De visionair wil verliefd worden en trouw…

View original post 644 woorden meer

Een gedachte over “Politiek pragmatisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s